navigacija

24 March, 2011

Savet za izbor rasvete

Kada su u pitanju spušteni plafoni jedna od bitnih stavki na koju morate obratiti pažnju je izbor odgovarajućeg osvetljenja odnosno rasvete. Odmah da napomenem da se razlikuju glavna dva tipa rasvete:
  1. rasveta za potrebe osvetljenja
  2. dekorativna i ambijentalna rasveta
Poznato vam je da kada se izvor svetlosti postavi na sredinu plafona da se tada svetlost ravnomerno širi po celoj poristoriji. Time se postiže osvetljenje prostora. Spušteni plafoni vam danas omogućavaju da postavite rasveru u bilo kojoj poziciji na plafonu bez potrebe da štemujete ili uništavate plafon. Vrlo lako se razvlači instalacija po metalnoj konstrukciji nosača gips ploča a sa druge strane otvori se veoma lako otvraju u gipsu.
Kada je u pitanju rasveta za potrebe dekoracije i ambijentalnog efekta tada je savet da se ova vrsta rasvete postavi uz rubove plafona i to na taj način da delimično obasjavaju zidove a delimično sam plafon.
Mogućnosti ima bezbroj:
  • od malih metal halogenih
  • do većih fluo kompakt
  • pa sve do jakih reflektorskih jedinica

Na ovim slikama možete videti par primera spuštenih plafona sa ugrađenom rasvetom koje je izradio Beko Style. Ako vas interesuju spusteni plafoni kliknite na > http://www.bekostyle.com/spusteni-plafoni.html

ShareThis